Βραβείο Ηγετικής προσφοράς

papandreou2017-10-16 : Ο Γ Παπανδρέου βραβεύθηκε για το έργο του ως πρωθυπουργός της Ελλάδας την περίοδο 2009- 2011

Εμείς κατηγορούμε, αναθεματίζουμε το σκιάχτρο του ΔΝΤ που εγέρθηκε από το Καστελόριζο, αναγγέλθηκε δε από τον τότε πρωθυπουργό σαν παροδικό μεν περιστατικό, σωτήριο δε – σε κάθε περίπτωση αναπόφευκτο, μαζί με τον φέροντα αυτό ως δώρο, για τους χρεωκοπούντας Έλληνες. Μετά από οκτώ χρόνια το βραβείο δίδεται φόρος τιμής και αποκατάστασης του γοήτρου του τότε πρωθυπουργού και προέδρου από τότε της σοσιαλιστικής διεθνούς (ο Θεός να την κάνει σοσιαλιστική) ως κατεδείχθη στο ρου αυτών των χρόνων με όσα μνημόνια και συμφωνηθέντα επήλθαν.

Βρυξέλλες 14/10/2017 Από την ILA (International Leadership Association) το βραβείο Ηγετικής Προσφοράς, εδόθη στον Γ.Α. Παπανδρέου για την δραστηριότητα του ως πολιτικός και πρωθυπουργός της Ελλάδας, την περίοδο 2009-2011 (19ο Συνέδριο)

Ο βραβευθείς Γιώργος Παπανδρέου μεταξύ άλλων στην ομιλία του ανέφερε:

«Στην εποχή μας βιώνουμε το εξής παράδοξο: Δημιουργήσαμε ένα μοναδικό, διασυνδεδεμένο, πολύπλοκο παγκόσμιο «χωριό», αλλά δεν έχουμε καταφέρει πολλά στη διαχείριση αυτής της πολυπλοκότητας. Δημιουργήσαμε εργαλεία και που μπορούν στη στιγμή να ανατρέψουν δικτατορίες ή επιχειρηματικούς κολοσσούς, αλλά δεν υπάρχει ένα κουμπί, που με το πάτημα του θα δημιουργηθεί το νέο. Έχουμε αναπτύξει υπεράνθρωπες τεχνολογίες, που πολλαπλασιάζονται καθημερινά. Δεν έχουμε απαντήσει, όμως, στην καίρια πρόκληση: «πώς την χρησιμοποιούμε;»», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του.

Και συνέχισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του:

«Οφείλουμε να εμπιστευτούμε τις δυνατότητες των λαών μας. Μπορεί ο ρόλος του ηγέτη σήμερα να μοιάζει με περιπατητή στην έρημο χωρίς πυξίδα. Αν, όμως, δείξουμε πίστη στη συλλογική δυναμική των κοινωνιών μας για καινοτομία, καλοσύνη, αλληλεγγύη, θα έχουμε την καλύτερη πυξίδα στο δρόμο για τον εξανθρωπισμό της παγκοσμιοποίησης».

Ο πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, αναφερόμενος αμέσως μετά στην προσωπικότητα, το έργο και την προσφορά του Γιώργου Α. Παπανδρέου, μίλησε με ιδιαιτέρως θερμά λόγια για την προσπάθεια που κατέβαλε ως Πρωθυπουργός την πρώτη δύσκολη περίοδο της κρίσης, προκειμένου να αναδείξει τη σημασία των παραμέτρων της κρίσης για την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και για να σηματοδοτήσει την ανάγκη μιας κοινής ευρωπαϊκής προσπάθειας για την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων, με πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας, απέναντι στην εσωστρέφεια, τις προκαταλήψεις και τους διχασμούς.

Αρχική Πηγή: lifo.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s