Περί

Kastelorizo
Kastelorizo (Photo credit: Marco Benini)

Το καλοκαίρι των διαπραγματεύσεων κατά το έτος 2015, ο δόκτωρ Σόιμπλε είχε πει στον τότε υπουργό Οικονομικών αρμοδίου για τις διαπραγματεύσεις: Τα Μνημόνια (δανειακές συμβάσεις μεταξύ κρατών) σας καταστρέφουν. Σας προσφέρουμε 50 δις για να βγείτε από τη ζώνη του Ευρώ με τη δυνατότητα έκδοσης παράλληλου νομίσματος που θα σας ανακουφίσει από τα προηγούμενα δάνεια. (Δια χειρός Γ. Βαρουφάκη στο νέο του βιβλίο «Ενήλικες στο Δωμάτιο»). «Adults in the room» (Απόσπασμα)

Η χώρα βρίσκεται από το 2010 (23/4) στον αστερισμό των Μνημονίων. Με το λόγο που εκφώνησε ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το μικρό γραφικό νησάκι – το Καστελόριζο (Kastelorizo) της Δωδεκανήσου, επισημοποιήθηκε και τυπικά αυτό το ιδιόρρυθμο καθεστώς.

barleyΚάτω από το νέο δόγμα Μέρκελ (Το μνημόνιο δεν αλλάζει), η χώρα μπήκε σε μια νέα περίοδο περικοπών, μειώσεων, απολύσεων στο δημόσιο που συμπαρέσυρε και τον ιδιωτικό τομέα, για να εξομοιωθεί – δημοσιονομικά και οικονομικά, ο δείκτης του καταναλωτισμού μ’ αυτόν της παραγωγής – με δυο λόγια.

Η συνέχεια θα ήταν μακρά. Στο βάθος του τούνελ ένα φως θα μας περίμενε…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s